Domači lešniki so pri nas vedno na mizi

Lešniki

Ko ima človek doma domačo zelenjavo, sadje, oreške, potem je lahko res srečen. Vse več prehrane v trgovini je predelane, tako da človek več ne ve, kaj točno kupi. Pri nas smo najbolj veseli, ko dozorijo lešniki. Ne moremo verjeti, da nam samo en grm, na katerem so lešniki, da toliko lešnikov. 

Prvo leto, ko smo kupili to zemljo, še sploh nismo vedeli, da so to lešniki, mislili smo, da je pač en velik grm in da ga bo potrebno kasneje posekati. Še dobro, da nismo tega naredili, kajti uničili bi lešnik. 

Konec poletja lešniki dozorijo in takrat jih pobiramo. Kar nekaj dela je z njimi, najprej jih je potrebno pobrati, olupiti in dati sušiti na sonce. Včasih res nimam volje, da to delam sama, zato po navadi prosim za pomoč, ker drugače me preveč bolijo prsti od lupljenja. Na začetku je vse videti lepo, potem pa to ni več tako, začnejo te boleti blazinice na prstih, ker non stop delaš en in isti gib. 

Je pa čisti užitek, ko so lešniki čisto celo zimo na mizi v dnevni sobi. Kar se tiče tega, se jih res najemo. Prvo leto smo jih še podarjali in na koncu nam jih je zmanjkalo. Tako da tega ne delamo več, ker jih imamo raje zase, kajti nobeni kupljeni lešniki niso tako dobri, kot so naši domači.

Doma naša mama rada pripravi konec tedna vedno kaj sladkega, tako so vedno v sladici tudi lešniki, ki jih imamo vsi radi. Mislim, da prav izbira recepte, kjer so vključeni lešniki. 

Večkrat sem si že prebrala, kako zdravi so lešniki, zato jih jemo še toliko rajši in sigurno nam lešniki dajo energijo in nas ohranjajo zdravi. Včasih bi si človek lahko dal v žep pest lešnikov in tako ne bi gledal in kupoval sladice, ker bi bili dovolj sami lešniki, pa še zdravo bi jedli. 

Previous
V primerjavi s klasično telefonijo ima IP telefonija mnogo prednosti
Next
Nekega dne so mi igre na srečo prinesle sušilec za lase