Dosežek je lahko zelo dobra motivacija za nadaljnjo delo

Uspeh

Ko se za nekaj res trudimo in želimo doseči najboljše možne rezultate in nam to dejansko uspe, je to lahko ogromna motivacija za delo naprej.

Nek dosežek ima lahko zelo veliko moč pri motiviranju človeka. Z vsakim dosežkom dobimo neko nagrado ali pohvalo in to je lahko motivacija za marsikoga. Da pridemo do nekega dosežka je potrebno po navadi vložiti veliko truda in časa in ko se ta trud in čas pozna in vidi je to za nas zelo pomembno, saj imamo občutek, da se nismo trudili zaman.

Ni vedno nujno da nam bo vsak dosežek dejansko uspel. Lahko pride tudi do kakšnega poraza, ampak tega se ne smemo ustrašiti. Vsak poraz nas lahko nekaj nauči in s tem porazom ratamo na koncu boljši in bolj pripravljeni za naslednje cilje, da pridemo do novih in boljših dosežkov. Ni nujno, da bo slo vse po planih ampak potrebno je da vztrajamo.

Dosežek je lahko zelo dobra motivacija za nadaljnjo delo

Najprej si je seveda potrebno zadati neki cilj oziroma dosežek do katerega želimo priti. Nato je potrebno narediti zelo dober plan kako do njega prit. Lahko prosimo tudi za pomoč drugih in nekdo nam bo definitivno pomagal. Ko imamo vso potrebno orodje, se lahko lotimo dela da pridemo do  tega dosežka. Vendarle pa ne smemo pozabiti, da ko pridemo do nekega dosežka, to ne pomeni, da je to to. To ne pomeni, da se tukaj vse konča. Dosežke je treba vedno imeti v glavi in načrtovati nove, drugače lahko hitro propademo. Človek ima lahko več dosežkov v življenju in se še vedno ne ustavi. Tako lahko človek raste, nabira znanje, poznanstva in še mnogo drugih stvari. To nam je lahko v vzor, ko pomislimo kje naj se ustavimo.

Seveda enkrat pridemo do neke točke ko mislimo, da smo dosegli že vse kar se doseči da, ampak če pobrskamo še malo se vedno najde nekaj novega in zanimivega, ki nas lahko privlači in motivira za dosežemo še to.

Previous
Kupili smo novega hišnega ljubljenčka
Next
Kupila sem napihljiv čoln, ker se mi je zdela to pametna ideja